rode wijn


rode wijn 1.0

wijn met een roodachtige tint, veelal variërend van paarsig tot bruinrood, die men produceert van blauwe druiven door het druivensap te laten vergisten samen met de druivenschillen die kleurstof bevatten

Algemene voorbeelden


Kleur beschrijvingen [...]. Rode wijn: paars, paarsrood, granaatrood, kersenrood, robijnrood, kastanjerood, bruin.

http://www.uitstekendewijn.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=33&Itemid=55&lang=nl,

Rode wijn is in zijn jeugd is purperpaars en gaat naarmate hij ouder wordt via robijnrood naar bruinrood.

http://www.uitstekendewijn.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=33&Itemid=55&lang=nl,

Wijn wordt ook aan tafel gedronken, en daarbij drinkt men traditioneel bij vleesgerechten rode wijn en bij visgerechten witte wijn.

http://www.artikeltjes.com/artikeltjes/884/1/Rode-of-witte-wijn/Page1.html,

Vaste verbindingen